25 październik 2010

Omega-3 Complex

Autor: Anna Pilsniak. Kategorie: Nowości i komunikaty .

Omega-3 Complex

Kwasy tłuszczowe zapobiegają miażdżycy, obniżają poziom LDL (złego cholesterolu), wzmacniają układ immunologiczny, obniżają ciśnienie krwi oraz obniżają lepkość krwi, zapobiegając zawałom serca i udarom.

Preparat uzupełnia dietę w wielonienasyco-ne kwasy tłuszczowe typu omega-3 EPA (kwas eikozapentoenowy) oraz DHA (kwas dekozaheksoenowy). Kwasy te uzyskiwane są z ryb łowionych w zimnych wodach Atlantyku.

• EPA wspomaga układ krążenia i serce
• DHA wspiera prawidłowe funkcjonowanie centralnego układu nerwowego.

Preparat przeznaczony jest dla osób, które nie jedzą lub jedzą za mało ryb i owoców morza. Polecany także dla osób, które chcą zwiększyć ilość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych typu Omega 3 w swojej diecie.

Zostaw komentarz